Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language
Logo Biblioteca Pública del Estado

Certamen literari "Pascual Enguídanos. George H.White"

Pascual Enguídanos (1923-2006) va ser un autor llirià dotat d'un talent natural per a l'escriptura. El seu estil es caracteritza per l'ús d'una prosa senzilla, directa i clara. La seua obra abasta més de 335 novel·les, la majoria de les quals són de ciència-ficció, però també en va escriure de romàntiques, de l'oest, policíaques o bèl·liques.

Molts dels escriptors d'aquesta època dedicats a aquesta mena de literatura considerada menor, que es canviava en els mercats ambulants, no han sigut reconeguts. Pascual va destacar entre tots ells tant per la qualitat de la seua prosa com per l'originalitat i complexitat en la construcció dels seus arguments. Les característiques de la seua obra el situen com el precursor de la ciència-ficció a Espanya, i així és considerat per la crítica nacional i internacional i per les seues legions de seguidors en Internet.

L'Ajuntament de Llíria a fi d'homenatjar a Pascual Enguídanos, difondre la seua obra i fomentar i promoure la creació literària, convoca a través de la XARXA PÚBLICA MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES de la Regidoria d'Arxiu i Biblioteques , el IX CERTAMEN LITERARI“PASCUAL ENGUÍDANOS-GEORGE H. WHITE” LLÍRIA 2023

IX Certamen Literari 2023

ANY 2023 "Any de l'escriptor Pascual Enguídanos. George H.White"

OBRES GUANYADORES

fondo color

Certamens: 2015-2023