Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language

Línies estratègiques

Línies estratègiques

1 - Garantir que la biblioteca és un espai segur i accessible per a aquests col·lectius.

Que aquests col·lectius perceben els espais de la Xarxa de biblioteques de Llíria com a llocs segurs suposa que han inclòs en la seua vida la biblioteca com a lloc de referència on anar, i han aconseguit l'autonomia personal suficient per a fer ús dels serveis (préstec de materials, ús d'ordinadors, participació en activitats no organitzades exclusivament per a ells etc.)

Saben que la biblioteca li ho fa fàcil i no se sentiran en desigualtat amb ningú.

2 - El foment de la lectura i la música com a eina d'inclusió social.

La lectura és una eina excel·lent de socialització. Promou el diàleg intergeneracional (en el cas de la campanya en la qual Pentagrama i el centre ocupacional participen en les sessions amb els escolars de 4° de la E.S.O), en un equilibri perfecte que crea sinergies en totes dues direccions.

La música adquireix també gran rellevància: s'han compost cançons ex profeso, de gran qualitat, per a aquesta campanya que introdueixen conceptes bibliotecaris. Hem comptat amb monitores d'excel·lent formació musical i capacitat lírica.

La lectura en veu alta facilita l'augment de l'autoestima perquè els dona als participants el temps i l'espai necessari per a ser escoltats en silenci, amb respecte, sense interrupcions o correccions.

Estar inclosos en la campanya de foment de l'hàbit lector “Llegim junts” i formar part d'un club de lectura fàcil els fa sentir-se part d'un equip, augmenta la seua autovaloració, i facilita la seua socialització i estimula les seues capacitats.

Línia d'acció: Inclusió

No alt text available for image