Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language

Clubs inclusius de lectura fàcil

Clubs de lectura fàcil: Cap a un model inclusiu

Clubs de lectura fàcil

Un club de lectura és un grup de persones que lligen al mateix temps un llibre i es reuneixen per a comentar-lo.

Un club de lectura fàcil és un grup de persones, amb capacitats diverses, discapacitat intel·lectual, senilitat, malalties mentals, persones amb baixa comprensió lectora o dificultats de lectura per diversos motius, que lligen un llibre o textos adaptats al mètode de lectura fàcil i es reuneixen per a llegir en veu alta o comentar-los acompanyats d'un coordinador.

Què és un club de lectura inclusiu?

És un club de lectura fàcil en el qual participen persones amb i sense discapacitat intel·lectual amb la finalitat d'avançar en la inclusió i que les persones sense discapacitat intel·lectual vivencien, descobrisquen i coneguen el potencial de les persones amb capacitats diverses en treballar en igualtat amb elles.

Que és la lectura fàcil?

La lectura fàcil consisteix a presentar textos clars i fàcils de comprendre i té en compte el contingut, el llenguatge, les il·lustracions i la maquetació i disseny dels materials.

És un mètode per a adaptar textos de tota mena que segueixen les directrius Internacionals de la IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions)
i de Inclusion Europe quant al llenguatge, el contingut i la forma.

La lectura fàcil contribueix per tant a garantir el dret d'accés a la informació de persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

A qui es dirigeix?

La Lectura Fàcil es dirigeix a totes les persones, especialment a aquelles que tenen dificultats lectores transitòries (immigració, incorporació tardana a la lectura, escolarització deficient...) o permanents (trastorns de l'aprenentatge, diversitat funcional, senilitat...)

La xarxa de biblioteques de Llíria i la lectura fàcil

La inclusió és una de les nostres línies de treball. Per a aconseguir aquesta fi estem treballant en aquesta direcció des de 2005 i hem dissenyat un projecte obert i flexible compost per un conjunt d'activitats per a acompanyar al llarg de la vida a persones amb capacitats diferents amb l'objectiu de no deixar a ningú arrere.

Una d'aquestes activitats són els clubs de lectura.

Tenim cinc clubs de lectura:

1- Per als alumnes del Centre Ocupacional el Prat.

2- Per a l'Associació Pentagrama

3- Per a l'Associació Podem,habitatge protegit Mes del Mussol.

4- Per al taller de memòria

5- Per al taller d'Alzheimer.

Estan coordinats per Ana Zapater, especialista en Comunicació no violenta.

Aquests clubs de lectura estan funcionant des del 2017. Durant els períodes de confinament continuem realitzant les sessions passant a ser virtuals.

En l'actualitat durant el curs 2021/22 farem un pas cap a la plena inclusió i els clubs de lectura fàcil seran inclusius, podran participar persones sense discapacitat pel que els obrim a la ciutadania en general.

Materials de lectura fàcil

No alt text available for image