Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language

A qui es dirigeix

A qui es dirigeix

Seguint les recomanacions d'Inclusió Europe (l'Associació Europea de Persones amb discapacitat intel·lectual i les seues famílies) s'han convertit en usuaris dels nostres serveis.

  • Alumnes del Centre Ocupacional el Prat

El Centre Ocupacional Municipal “El Prat” és un servei social especialitzat. Té com a objectiu proporcionar a persones amb discapacitat intel·lectual una atenció diürna de tipus rehabilitador integral.

Els antecedents del nostre projecte "Biblioteca fàcil" es remunten a l'any 2005 quan la biblioteca va iniciar un projecte de col·laboració amb el Centre Ocupacional "El Prat" amb la finalitat de millorar les habilitats socials de l'alumnat.

Aquesta experiència tan positiva per als alumnes, el professorat i la biblioteca, ens ha impulsat a iniciar noves activitats dins del nostre projecte de biblioteca inclusiva.

https://www.facebook.com/Centreocupacionalelprat/

  • L'Associació Pentagrama

Una entitat social i sense ànim de lucre, que lluita per la integració social i laboral de les persones que pateixen una malaltia mental i que va ser constituïda legalment l'any 2013 a Llíria. Està formada per persones amb malalties mentals, professionals, persones implicades en la integració de persones amb malaltia mental, col·laboradors i voluntariat.

http://associaciopentagrama.org/

Taller d'Alzheimer

Un altre col·lectiu de summa importància són les persones amb Alzheimer i els seus cuidadors. La *IFLA, en 2008, ha publicat les Directrius per a serveis bibliotecaris destinats a persones amb demència.
L'Ajuntament de Llíria fa uns anys que ve oferint aquest taller que para atenció a 25 persones. Funciona com una unitat de “respir” per als familiars dels afectats que realitzen diferents activitats als matins en la Llar del Jubilat, amb la finalitat de mantindre la major qualitat de vida possible.


Taller de memòria.

L'envelliment de la població fa que aquest siga un sector al qual és necessari atendre de manera adequada.


Als usuaris de l'associació Podem

PODEM és una associació sense ànim de lucre, d'acció de social, que dona suport a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seues famílies. Es crea en a l'any 2011 per iniciativa de professionals del sector dels serveis socials, i familiars de persones amb discapacitat intel·lectual, amb la intenció de prestar suports especialitzats a persones amb diagnòstic dual (discapacitat intel·lectual i trastorn mental i/o de conducta). Aquesta associació està subvencionada per la Generalitat Valenciana.

Aquesta entitat compta amb un habitatge tutelat per a set joves amb diferents graus de discapacitat física i intel·lectual, situada a la casa de camp “Mes del *Mussol” pròxima a la localitat.


A l'alumnat de 4t d'ESO dels sis centres educatius de la localitat.

Uns 250 alumnes, aproximadament, que han participat en les nostres campanyes conjuntament amb els usuaris i associats de les entitats abans esmentades.