Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language
Logo Biblioteca Pública del Estado

Biblioteca fàcil

Un projecte d'inclusió que canvia la vida de les persones

biblioteca fàcil

La Fundació Biblioteca Social va convocar a l'octubre 2018 la cinquena edició del Premi «Biblioteca pública i compromís social«. Es van presentar 21 projectes i van ser acceptats 19. El 13 de març 2019, el jurat va valorar com a «Millor projecte» el que porta per nom «Biblioteca fàcil» de la Xarxa de biblioteques municipals de Llíria (València).

Aquest és el nostre projecte:

Biblioteca Fàcil és un conjunt d'activitats que té com a finalitat que els col·lectius als quals va dirigit desenvolupen les seues capacitats, la seua autonomia personal i integren la biblioteca com a part de la seua vida. Volem que la biblioteca siga valorada com un lloc de referència segur, agradable i enriquidor. Aquests objectius els aconseguim utilitzant la lectura i els espais bibliotecaris com a eines d'inclusió.

Poden les biblioteques canviar la vida de les persones?

Des de la Xarxa de Biblioteques de LLÍRIA pensem que sí; per això, des de fa dècades ens hem situat com a motor de canvi de la nostra comunitat, dissenyant programes adaptats a col·lectius amb característiques comunes.

Pensem que la biblioteca pública és una de les institucions més democràtiques que existeixen, perquè garanteix de manera universal l'accés a la informació, per la gratuïtat dels seus serveis per a tots els perfils d'usuaris. És una eina blanca de transformació de les comunitats.

Dins d'aquesta filosofia de visió de la nostra biblioteca s'emmarca “Biblioteca fàcil”, la finalitat de la qual és la inclusió social de col·lectius amb capacitats diverses.

Projecte "Biblioteca fàcil"