Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language
Logo Biblioteca Pública del Estado

A llegir junts en familia

llegir junts en familia


Els xiquets i xiquetes aprenen a llegir a l'escola però l'ambient familiar és fonamental per a crear l'hàbit lector i, sobretot, perquè la lectura es convertisca en un acte voluntari, desitjat, plaent a l'una que divertit.

No existeixen solucions màgiques però existeixen una sèrie de consells que us poden ajudar a crear des de molt xicotets hàbits lectors.


1. Procureu que els vostres fills us vegen llegir. Si jo no llig Com creurà el meu fill que llegir és molt divertit?
2. Conteu-los contes i històries. L'amor per la lectura comença abans que els xiquets i xiquetes sàpien llegir, a través de les històries, les cançons, el joc i les rimes que comparteixen amb els pares.
3. Llegir amb ells. Els xiquets i xiquetes que encara no saben llegir o que tenen dificultats per a fer-ho necessiten que els seus pares lligen amb ells per a entendre que després d'aqueixes pàgines s'amaguen històries que valen la pena.
4. Biblioteca personal. Fomentar el gust i cura per la biblioteca personal dels vostres fills i destinar a la casa un espai adequat per a ella.
5. Podeu visitar la biblioteca i la llibreria. Acompanya als teus fills a la biblioteca i deixa'ls que miren, toquen i trien els llibres que més els agraden.
6. No els obligueu a llegir. La lectura mai ha de ser un càstig, sinó una activitat entretinguda i divertida.
7. Interessant que els regaleu llibres. La compra d'un llibre no ha de ser una cosa excepcional. Podeu aprofitar les dates assenyalades per a regalar llibres als teus fills.
8. Heu de respectar els seus drets com a lector. Daniel Pennac, en el seu llibre Com una novel·la, exposa els deu drets del lector, entre els quals destaquen el dret a llegir el que li agrade, el dret a no acabar un llibre, el dret a saltar-se pàgines, a llegir en veu alta, a no llegir...

A continuació us presentem una sèrie de recursos web que us poden ajudar en el foment de la lectura a casa i que constitueixen una bona orientació a l'hora de triar lectures adequades per als vostres fills.