Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language
Logo Biblioteca Pública del Estado

El nostre voluntariat

BOB WEXLER

Bob Wexler

VOLUNTARI D'ANGLÉS

Bob és voluntari des de la primera edició de Conversation Groups en 2010, col·laborant en el grup d'anglés intermedi del dilluns i viu a Llíria des de fa 20 anys. Abans de jubilar-se era professor d'Infermeria. Com ell mateix ens conta "vaig començar amb els grups per a ajudar a aquells que volien practicar anglés en companyia i per a aprendre jo espanyol".

VOLUNTARI D'ANGLÉS

Felipe és voluntari del grup d'anglés del dimecres al matí i resideix a Espanya des de fa 16 anys. Era professor d'anglés i ens conta que va començar perquè "I was trained as a teacher and I thought I could help students trying to better their life. Also I hope to make friends and may be it would help me learn Spanish".

Felipe recomana els grups de conversa perquè són gratuïts, divertits, amb una bona mescla de persones i a més, és possible que aprengues alguna cosa.

FELIPE DAVID

Felipe David

PHILIPPE HOHL

Philippe Hohl

VOLUNTARI D'ANGLÉS I FRANCÉS

"I decided to move to the Valencian community in 2017, and have since enjoyed every single day of the delicious Mediterranean lifestyle."

Quan Philippe va arribar a Llíria tenia un vocabulari molt limitat d'espanyol, ens comenta: "I was told the library was organising a free Spanish conversation group and decided to use it in order to be able to communicate with the locals."

Com Philippe parla anglés i francés, encara que no és professor, va decidir oferir-se per a coordinar algun grup de conversa en aquests idiomes. "The group is informal and turns out as well to be a very friendly social weekly gathering".

El seu grup d'anglés es reuneix el divendres al matí, i el de francés el dimarts al matí.

VOLUNTARI D'ANGLÉS

Ivor va nàixer a Dublín, Irlanda, i resideix actualment a Casinos. És un amant del Medi Ambient, li encanta relacionar-se amb la gent i divertir-se. Col·labora en el grup d'anglés des de la primera edició en 2010.

El seu grup d'anglés es reuneix el divendres a la vesprada.

IVOR NOLAN

Ivor Nolan

COLLETE GONZÁLEZ

Collette González

VOLUNTÀRIA DE FRANCÉS

Voluntària del grup de francés avançat i intermedi el dimarts i dijous. Collete ja porta diverses edicions col·laborant com a voluntària en el grup de francés.

VOLUNTARI D'ITALIÀ

Guido resideix a Llíria des de 2015 i parla diferents idiomes: anglés, francés, italià i valencià. Durant 50 anys ha viatjat per diferents països treballant en el món del màrqueting internacional. Guido ens explica com va començar amb els grups de conversa: "Cominciai ad insegnare italiano per aiutare alcuni interessati ad imparare questa lingua.

Per quanto riguarda l'inglese trovo che interessante studiare questa lingua per l'alta percentuale di inglesi que vivono in questa zona e per facilitare la comunicacione con loro e viceversa".

Actualment és voluntari del grup d'italià el dimarts i dijous.

GUIDO BENINI

Guido Benini

JUANJO FERNÁNDEZ

Juanjo Fernández

COORDINADOR DEL CLUB DE LECTURA EDETA

Juanjo és voluntari coordinador del Club de Lectura Edeta des de fa tretze anys, com ell mateix ens compta es va pujar a aquest vaixell de la mà de la seua amiga Conxa:

"Tretze anys després, un descobreix que els llibres van ser això de menys i els escriptors tan sols actors secundaris perquè al voltant de la literatura​, el que es va crear va ser una família amb la qual he crescut i a la qual he acudit moltes vegades com quan acudisc a un amic."

COORDINADORA DEL CLUB DE LECTURA DE NOVEL·LA HISTÒRICA "GERMANA DE FOIX"

Mireia és voluntària coordinadora del Club de Novel·la Històrica "Germana de Foix" des de novembre de 2021. És escriptora, especialista en la literatura històrica en general i la novel·la huitcentista en particular, i col·labora en diferents mitjans de comunicació. En la seua faceta com a coordinadora del club pretén "mostrar les obres de l'ahir i del hui que ens transporten a episodis ja passats mentre ens ensenyen i ens mostren la història de la qual som hereus."

Podeu trobar més informació sobre ella i les seues novel·les en: www.mireiagimenez.com

MIREIA GIMÉNEZ HIGÓN

Mireia Giménez Higón

NÚRIA TORRES

Núria Torres

COORDINADORA DEL CLUB DE LECTURA FEMINISTA "ELLES DONES"

"En diuen Núria Torres Izquierdo i sóc de Llíria .Vaig néixer al carrer de San Francesc i la meua infantesa està molt prop d´aquesta Biblioteca. Vaig estudiar Magisteri i Psicología . Durant molts anys he fet de mestra. Amb altres mestres forem dels primer que portarem el valencià a l´escola , temps durs, sempre lluitant per la llengua , per les condicions de treball i per les dones. El món dels llibre era per a mí l'altre món que sempre era al meu costat. He sigut i sóc una lectora amb molta curiositat. Participar en un club de lectura crec que ens fa millor lectors. Escoltar a altres persones el que pensen del mateix llibre és molt enriquidor.

Desde Elles Dones en van proposar portar la coordinació del club. Va ser un repte per a mí. Fer una lectura amb perspectiva de gènere i el repte era un poc més difícil, però voldria dir que entre el personal de la Biblioteca i les dones que en format el Club estem portant aquesta tasca molt bé. Anime a totes les dones que els agrade llegir i compartir el que pensen del llibre que vinguen."

VOLUNTARI I COL·LABORADOR

Manolo és el nostre voluntari de classes de conversa en espanyol, també col·labora realitzant visites etnopatrimonials de les quals és un expert, a més de donar xarrades sobre festes i cultura populars llirianas.

"Jo soc de les persones que veu la vida com un aprenentatge i amb la maduresa encara ho veig més clar. He pogut gaudir d'unes aficions que m'han marcat molt i que inclús , ni que siga de manera temporal, han estat part de la meua vida professional, com ha succeït amb el senderisme. Amb la maduresa veig la necessitat de divulgar tot allò que he aprés al llarg de tota una vida. He caminat molt, he descobert pobles i paratges, m'apassiona l'etnobotànica i la cultura popular, el més preciós que he aprés en aquesta vida és, però, una cosa ben senzilla i important a la vegada com és discrepar sense ofendre."

MANOLO SÁNCHEZ VIDAGANY

Manuel Sánchez Vidagany

SYSCO PASCUAL

Sysco Pascual

VOLUNTARIO EN HABILIDADES DIGITALES

Sysco és el nostre voluntari sobre habilitats digitals. És voluntari en temes multimèdia i internet.
Expert en noves tecnologies en Telefónica d'Espanya.
Col·laborador en el disseny i desplegament de la xarxa d'IMAGENIO i ADSL a Espanya.
Professor col·laborador des de fa molts anys i centenars de cursos impartits per tot el territori nacional.
Ha donat conferències de seguretat informàtica en quasi tota Espanya.
Docent per al grup SITEL de la GC. a Madrid.
Creador de programari d'Intel·ligència Artificial per al posicionament WEB.
Fotògraf de bodas.
Imparteix tallers de Fotografia digital, creació de Pàgines WEB, photoshop, after effects, premiere, access programació, seguretat informàtica, etc.

VOLUNTARI I COL·LABORADOR

VOLUNTARI I COORDINADOR DEL CLUB DE LECTURA SANT GE
Miguel és Llicenciat en Comunicació Audiovisual i Periodisme. Actualment, editor i tallerista. I llibreter. Lector àcrata i impenitent, cineasta jubilat, perfeccionista en les paelles, etern diletant, fanàtic dels tacs mexicans i de les tertúlies que no condueixen a res.

Club de Lectura Sant Ge

El club de lectura Sant Ge compleix enguany el seu cinqué aniversari. Té dues peculiaritats que el fan especial. La primera és que es tracta d'un club literari-gastronòmic. En cada sessió es degusta un menú temàtic d'acord amb l'obra proposada. La segona és que no es tracta d'un club on els participants venen a dir "m'ha agradat" o "no m'ha agradat", sinó que el coordinador, s'ha preparat a consciència la lectura suggerida i comença cada trobada amb una anàlisi detallada del llibre proposat a nivell d'estructura, diàlegs, tema ocult, ús de la gramàtica, psicologia dels personatges, etc, etc... Una tercera característica és que la seua programació no es tanca a cap corrent específic, ni a cap època ni a cap moda ni a cap gènere. En aquests cinc anys hem llegit novel·la, conte, crònica, assaig, biografia, guió cinematogràfic...

El club es celebra, habitualment, l'últim dissabte de cada mes a la urbanització Sant Gerardo, en un xalet molt pròxim al local social.

Per a assistir o per a rebre més informació: 685.34.45.43 o m_blasco@hotmail.es

MIGUEL BLASCO

Miguel Blasco

---