Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language
Logo Biblioteca Pública del Estado

La biblioteca

Les nostres biblioteques

Les nostres instal·lacions


La Xarxa Pública Municipal de Biblioteques de Llíria està formada per dos centres:

  • La Biblioteca Central L´Almodí
  • L'Agència de lectura de la Casa de la Joventut.

LA BIBLIOTECA CENTRAL L'ALMODÍ

Està situada en un edifici del segle XVIII que ha sigut utilitzat com a magatzem de gra, teatre improvisat i presó durant la postguerra. En 1987 es va convertir en la Biblioteca Central de la localitat.

Es tracta d'un edifici independent de 615 m², d'ús exclusivament bibliotecari. L'espai consta d'una planta més un entresolat on estan situats els depòsits i la secció local. La biblioteca és de sala única i està organitzada de la següent forma:

Prenent com a referència la porta principal, a la dreta està situada la secció d'audiovisuals, a continuació l'hemeroteca i la secció de referència; més endavant, el taulell de préstec seguit de la secció infantil i juvenil, amb 20 llocs de lectura, i ambientació i mobiliari adequat als seus usuaris .

Al fons hi ha una sala d'estudi amb 10 llocs de lectura on, a més, se situa la novel·la , el teatre, la biografia i el còmic per a adults.

El costat esquerre de la biblioteca està dedicat a l'organització dels documents per matèries, per a acabar en un espai tancat dedicat a despatxos de direcció i treball.

La part central està composta per una gran sala d'estudi i consulta amb capacitat per a 40 llocs de lectura.

L'AGÈNCIA DE LECTURA (CASA DE LA JOVENTUT)

L'agència de lectura està dins de l'espai conegut com a Casa de la Joventut.

Aquesta agència es va crear en el 2000 per a donar servei a la població pròxima a les seues dependències. En el 2009 per a complir amb les exigències que marca la llei per a infraestructures de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana es va tancar per a ser ampliada i remodelada al mateix temps que la resta de l'edifici en el qual s'integra.

Al març de 2011, va obrir novament amb unes instal·lacions millors i més àmplies, en total més de 200 m² d'ús exclusivament bibliotecari.

Amb una capacitat de 60 llocs de lectura, està dividida en una sala d'estudi, una sala infantil i un espai per a grups i reunions.

Aquesta agència ofereix serveis de préstec de materials a domicili, lectura en sala, desiderata, préstec interbibliotecari, orientació bibliogràfica, assessorament per a la lectura, servei d'Internet, butlletins de novetats mensuals i guies de lectura.