Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

AceptarRechazar
language

Campanyes d'animació lectora

Campanyes d'animació lectora Biblioteca-Escola

En aquesta secció podràs trobar algunes imatges i documents dels últims projectes de dinamització lectora realitzats per la nostra biblioteca, patrocinats per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó i diverses entitats públiques i privades.

Es tracta de projectes l'objectiu primordial dels quals consisteix a despertar i potenciar el gust per la lectura en els més joves, des del contacte directe de la nostra Xarxa de Lectura Municipal amb els 12 centres d'Educació Primària de la localitat.

Si tens interés per conéixer algun d'aquests projectes no dubtes a posar-te en contacte amb nosaltres: biblioteca@lavallduixo.es

No alt text available for image

TOTS ELS NOSTRES PROJECTES HAN REBUT EL PREMI D'ANIMACIÓ LECTORA "MARÍA MOLINER"

Les nostres llegendes VI. 2025

L'Escoladora dels Moros

La idea d’aquest projecte va nàixer el curs 2019/2020, per tal de donar a conèixer a les xiquetes i els xiquets de la Vall les llegendes i personatges de la nostra literatura popular d’una forma lúdica, sempre enfocada a l’aprenentatge i al creixement personal.

El destinatari principal del projecte és l’alumnat d'Infantil i Primària dels 12 centres públics del nostre municipi.

La història que treballarem durant aquest curs, L’escoladora dels moros, apareix en Vora el riu d’Uixó (1984) i en Els fils de la memòria (2015), llibres en els quals els seus autors, Josep Font i Nel·lo Navarro, van recopilar llegendes locals després d'un llarg període d'investigació; i que ara l’editorial Trencatimons ha adaptat per a xiquets i xiquetes.

Aquestes lectures permeten desenvolupar un projecte didàctic interdisciplinar en el qual fomentar la competència lingüística i literària, així com apropar-se al territori, eixint fora de l’aula (excursions, passejades i rutes literàries). Ara és una bona ocasió per tal de visitar la zona on es troba la formació geològica que dona nom a la llegenda que treballarem aquest curs, l’Escoladora dels moros.

Es pot dir que les rondalles populars, llegendes i contes vinculats al nostre patrimoni etnològic ens permeten involucrar l’alumnat amb la natura, la història, la creativitat i els valors, convertint-se en un recurs didàctic molt efectiu.

Activitats:

  • Contacontes a les escoles: adaptació de L’Escoladora dels moros. Per a primer i segon cicle.

  • Visites de FU. Per a tots els cicles.

  • Concurs de treballs col·laboratius. Document de participació.

  • Mostra de treballs escolars i clausura de la campanya.

Recursos:

Les nostres llegendes V. 2024

La Boca de Fardatxo

La idea d’aquest projecte va nàixer el curs 2019/2020, per una banda, per tal de donar a conèixer a les xiquetes i els xiquets de la Vall les llegendes i personatges de la nostra literatura popular i per altra per a tractar el tema de la por a través dels contes, d’una forma lúdica, sempre enfocada a l’aprenentatge i al creixement personal.

El destinatari principal del projecte és l’alumnat d'Infantil i Primària dels 12 centres públics del nostre municipi.

La història que treballarem durant aquest curs, La Boca de Fardatxo, apareix en Vora el riu d’Uixó (1984) i en Els fils de la memòria (2015), llibres en els quals els seus autors, Josep Font i Nel·lo Navarro, van recopilar llegendes locals després d'un llarg període d'investigació.

Aquestes lectures permeten desenvolupar un projecte didàctic interdisciplinar en el qual fomentar la competència lingüística i literària, així com apropar-nos al territori, eixint fora de l’aula (excursions, passejades i rutes literàries). Ara és una bona ocasió per tal de visitar la zona on es troba la formació geològica que dona nom a la llegenda que treballarem aquest curs, la Boca de Fardatxo.

Es pot dir que les rondalles populars, llegendes i contes vinculats al nostre patrimoni etnològic ens permeten involucrar l’alumnat amb la natura, la història, la creativitat i els valors, convertint-se en un recurs didàctic molt efectiu.

Activitats:

  • Contacontes a les escoles: adaptació de La Boca de Fardatxo. Per a primer i segon cicle.
  • Visites de FU. Per a tots els cicles.
  • Concurs de treballs col·laboratius. Document de participació.
  • Mostra de treballs escolars i clausura de la campanya.

Recursos:

Les nostres llegendes IV. 2023

El Moro Mussa

La història que treballarem durant aquest curs, El moro Mussa apareix en Vora el riu d’Uixó (1984) i en El fils de la memòria (2015), llibres en els quals els seus autors, Josep Font i Nel·lo Navarro, van recopilar llegendes locals després d'un llarg període d'investigació.

Les coves, balmes, avencs i simes són, ben sovint, espais de la por, de l’encanteri, el perill o l’amenaça. Llocs foscs, amagats i solitaris que protagonitzen mil i una històries que poden ser llegides i escoltades per l’alumnat. Aquestes lectures permeten desenvolupar un projecte didàctic interdisciplinar en el qual fomentar la competència lingüística i literària, així com apropar-nos al territori, eixint fora de l’aula (excursions, passejades i rutes literàries). A la web de la biblioteca trobareu la guia de lectura sobre coves que es va lliurar el curs passat.

A més a més, encara que resulta imprescindible i necessari recuperar les nostres llegendes i el llegat etnogràfic que aquestes suposen, no hem d'obviar que els seus continguts poden estar, en moltes ocasions, plens de connotacions sexistes i racistes, allunyats d'una societat actual que combrega amb la interculturalitat, la igualtat de gènere, etc. Per això volem proposar la lectura de El Moro Mussa juntament amb l'estudi dels perfils de dos dels personatges de la història: el «malvat» Mussa i la donzella «indefensa», Flordenit, amb la intenció de poder debatre sobre ells a l'aula.

Recursos:

Per tot el que s´ha comentat abans, es pot dir que les rondalles populars, llegendes i contes vinculats a coves ens permeten involucrar l’alumnat amb la natura, la història, la creativitat i els valors, convertint-se en un recurs didàctic molt efectiu.

Les nostres llegendes III. 2022

La Cova dels Orgues

La Cova del Orgues apareix en Vora el riu d’Uixó (1984) i en El fils de la memòria (2015), llibres en els quals els seus autors, Josep Font i Nel·lo Navarro, van recopilar llegendes locals després d'un llarg període d'investigació.

Les coves són llocs màgics que han tingut una primera funció d’habitatge, però també han estat un refugi on amagar-se; un espai religiós; un lloc de miracles; també s’han utilitzat com a sepultura; com a parany mortal (on s´ha produït un assassinat); on s´ha perdut gent; on s´han trobat marededéus i tresors; on viuen bruixes, dracs, serps, gegants i altres monstres, etc.

La llegenda situa l’acció al Paratge de Sant Josep i la seva lectura permet desenvolupar un projecte didàctic interdisciplinar en el qual desenvolupar la competència lingüística i literària, així com apropar-nos al territori, eixint fora de l’aula (excursions, passejades i rutes literàries).

Així, es pot dir que les rondalles populars, llegendes i contes vinculats a coves ens permeten involucrar l’alumnat amb la natura, la història, la creativitat i els valors, convertint-se en un recurs didàctic molt efectiu.

Recursos:

Durant el curs les escoles d'educació infantil i primària de La Vall d'Uixó treballen aquesta llegenda i poden participar al concurs de bibliotràilers i al de treballs col·laboratius que organitza la biblioteca.

Les nostres llegendes II. 2021

L'Auela Mareta

La llegenda que treballarem durant aquest curs, L’Auela Mareta, apareix en Vora el riu d’Uixó (1984) i en El fils de la memòria (2015), llibres en els quals els seus autors, Josep Font i Nel·lo Navarro, van recopilar llegendes locals després d'un llarg període d'investigació.

D'entre els diversos personatges que protagonitzen aquestes llegendes locals, hi ha un que suscita un gran interès, es tracta de l’Auela Mareta, una malvada anciana amb la qual al llarg del segle XX, pares i avis espantaven als xiquets i xiquetes quan no es portaven bé o no obeïen.

Encara que Font i Navarro van seguir la història publicada en 1948 en la revista “Escola d'Aprenents” de la Fàbrica Segarra escrita per Octavio Ten, recopilada segons li l'havia comptada “el tio Generós”, en la qual l'àvia era una bona dona i el títol de la qual és “L’agüela Mareta no era cap bruixa”. Un cas típic d'evolució de llegenda, a causa de la influència de la tradició literària de la Renaixença Valenciana.


L’Auela Mareta narra la commovedora història d'amor ambientada en Uixó en l'època de la Reconquesta, entre una jove musulmana, Meisuma, i un jove cavaller cristià, Ferran. Una història que ens permet tractar el context històric del segle XIII en terres valencianes, així com diversos valors com són la diversitat cultural, la tolerància, i la no violència entre altres.

Recursos:

Context històric:

Durant el curs les escoles d'educació infantil i primària de La Vall d'Uixó treballen aquesta llegenda i poden participar al concurs de bibliotràilers i al de treballs col·laboratius que organitza la biblioteca.

Acta de premis dels concursos organitzats per la biblioteca

Aquí podeu veure l'acte de Clausura virtual de la campanya

Les nostres llegendes. 2020

El gegant Pegabrams

Aquest projecte sorgeix de la necessitat, d'una banda, de donar a conéixer als xiquets i xiquetes de la Vall d'Uixó les llegendes i personatges locals de la nostra literatura popular i, per un altre, tractar el tema de la por a través dels contes infantils. Tot això d'una forma lúdica, enfocada a l'aprenentatge i al creixement personal dels alumnes participants.

Activitats:

  • Teatre a les escoles: adaptació de El gegant Pegabrams. Per a tots els cicles.
  • Tallers "Aula de Natura" (CEV). Per a tercer cicle.
  • Taller de titelles i xarrada sobre les llegendes locals. Per als docents.
  • Visites de FU. Per a tots els cicles.
  • III Concurs de Booktrailers.
  • IV Concurs de Treballs col·laboratius.
  • Mostra de treballs escolars i clausura de la campanya.

Materials:

Consulta tots els recursos i activitats al blog de la campanya.

Coneguem els nostres ocells. 2019

A partir del conte "Menelau el Xarau, fa una festa"

La història de Menelau el Xarau, escrita per Josep V. Font i il·lustrada per Vincent *Moustache, ens permet endinsar-nos a través de la lectura de ficció i la lectura informativa, en la vida dels ocells del nostre entorn més immediat a través de diverses activitats.

ACTIVITATS:

-L'hora del conte a les escoles.

-Tallers "Aula del Natura" del CEV

-Taller d'observació d'ocells.

-III Concurs de Booktrailers i II Concurs de Treballs col·laboratius per a educació infantil i primària.

-Exposició a la sala infantil dels treballs elaborats per les alumnes. -Clausura de la campanya i lliurament del premis

-Guia de lectura sobre aus

El Riu d'Aleix i Paula. 2018

Un conte sobre el riu Belcaire

Aquest conte de Nel·lo Navarro i Conxa Llombart és el fil conductor de la XV Campanya Municipal d'Animació Lectora Biblioteca-Escola. A través de la seua lectura i de les activitats complementàries proposades pretenem fomentar la ALFIN per a indagar sobre la nostra localitat a partir de l'estudi del riu Belcaire, la seua fauna, flora i conservació.

ACTIVITATS:

-Dramatització del conte a les escoles.

-Trobada amb la il·lustradora.

-Taller de ALFIN, a partir de l'Exposició "Som riu".

-Visita guiada a la mostra d'oficis artesanals relacionats amb l'aigua "Mans d'aigua". (A càrrec del *CEV).

-Concursos de booktrailer i de treballs col·laboratius.

-Taller de titelles en paper arrugat per a docents, per a elaborar els personatges del conte.

-Exposició dels treballs dels alumnes a la biblioteca municipal.

-Clausura de la campanya i lliurament de diplomes i premis.

--Guia de lectura "Entorn de l'aigua"

-Blog de la campanya

MATERIALS INFOMATIUS DEL CENTRE D'ESTUDIS VALLERS RELACIONAT AMB LES EXPOSICIONS:

MANS EN L'AIGUA (oficis tradicionals de la Vall d'Uixó lligats a l'aigua)

SOM RIU, descobrim el riu Belcaire (catàleg de l'exposició sobre el riu Belcaire)

Roald Dahl, 100 anys. 2017

Commemoració del 100º aniversari del naixement de l'escriptor

La campanya pretén fomentar la lectura i l'escriptura a partir de l'obra del genial escriptor gal·lés, recuperant els seus títols dirigits al públic infantil/juvenil, tots ells plens d'aventures, ironia, *mágia i humor.

ACTIVITATS:

-Biblioteca mòbil de Roald Dahl, que circularà pels escoles de la localitat que la sol·liciten.

-Concurs de Booktrailers, sobre llibres de l'autor. Dirigit a tots els alumnes d'infantil i primària.

-Dramatització del conte. Per a alumnes d'educació infantil i primer cicle de primària.

-Taller de teatre. Per a alumnes de segon cicle de primària.

-Taller d'improvisació. Per a alumnes de tercer cicle de primària.

-Exposició de treballs col·laboratius dels alumnes a la biblioteca municipal (del 29 de maig al 2 de juny de 2017)

-Clausura de la campanya i lliurament de diplomes, el 31 de maig en el Teatre Municipal “Carmen Tur”. COL·LABORA: "La Tramoia Teatre".

La Biblioteca mòvil de Roald Dahl (materials bibliogràfics)

El blog de la campanya

Un llibre, un amic. 2016

Llibres, imaginació i creativitat

Aquesta proposta convida a mestres i alumnes a llegir, comptar, escriure i il·lustrar contes, els quals a més de realitzar la seua funció formativa quant al desenvolupament intel·lectual i emocional dels alumnes, serveixen per a fomentar la imaginació, per a adquirir destresa en el llenguatge i per a incorporar una sèrie de valors essencials en l'individu i en el grup.

ACTIVITATS:

-Concurs de dibuix: "Un llibre, un amic": el dibuix de la guanyadora, Mar García Castejón, s'ha convertit en el cartell de la campanya.

-L'hora del conte a les escoles, amb Jugar a teatre. Per a alumnes d'Infantil i primer cicle de primària.

-Taller d'il·lustració. Per a segon cicle de primària.

-Visita a l'exposició "El llibre valencià" i tallers d'impressió manual. Per a tercer cicle de primària.

-Visites a la biblioteca municipal i tallers de formació d'usuaris. Per a tots els cursos.

-Butlletí de Literatura Infantil (mensual). En format imprés i digital.

-Visita ací el blog de la campanya

Les Coves Secretes. 2015

Una proposta d'animació lectora sobre les Coves de Sant Josep

En aquesta ocasió la campanya se centra en les Cuevas de Sant Josep, incloent noves propostes que fomenten d'una banda la literatura infantil i per un altre la utilització i gestió per part de l'alumnat de la informació.
Per a això hem utilitzat el conte de Laura M. Pantaleón, “Les coves secretes”, com a fil conductor de les activitats proposades:


-Dramatització del conte “Les Coves Secretes: versió lliure del L’Aljub Teatre.” Per a Educació Infantil i primer cicle de Primària.
-Trobada amb l'autora. Per a segon cicle de Primària.
-Taller de Pintures Rupestres: “El taller de Sali”. Per a tercer cicle de Primària. Col·labora: Amics Valltorta-*Gassulla.
-Exposició sobre les Cuevas de Sant Josep. Organitza Museu Arqueològic Municipal de la Vall d'Uixó (Palau de Vivel).
-Tallers de Formació d'Usuaris a la Biblioteca Municipal. Per a tots els cicles.
-Mostra de treballs dels alumnes i clausura de l'activitat. Biblioteca Municipal, Sala infantil de l'1 al 6 de juny de 2014.

-Visita ací el blog de la campanya

Materials Didàctics:

La Caputxeta a la biblioteca. 2014

Una i mil versions de la Caputxeta Roja

Durant aquest any, els alumnes d'Infantil i Primària de la nostra ciutat han dut a terme les següents activitats dins de la XI Campanya d'Animació Lectora Biblioteca-Escola:

-Biblioteca Mòbil "La Caputxeta" pels 12 centres escolars.

-Contacontes a les escoles: "La Caputxeta i el llop artista". Dirigit als alumnes d'educació Infantil i primer cicle de Primària.

-Teatre en anglés "The little red riding hood" en el Teatre Municipal "Carmen Tur": Dirigit als alumnes de segon cicle de Primària.

-Llegim teatre: "T'he agafat Caputxeta" de Carles Cano. Dirigit als alumnes de tercer cicle de Primària.

Visita el blog de la Caputxeta Roja, on trobaràs totes les activitats realitzades pels alumnes.

La història feta a mà. 2013

La història a través del llibre informatiu i la literatura infantil

En la X Campanya Municipal d'Animació Lectora Biblioteca-Escola, dedicada a la història, hem seleccionat diverses activitats per als escolars d'infantil i primària de la nostra localitat, el fil conductor de la qual és l'exposició "La història feta a mà: un recorregut per la història de la Vall d'Uixó a través de la seua ceràmica".

Activitats:

-Exposició: "La història feta a mà". Públic: escoles i resta de ciutadania.

-Contacontes a l'escoles: "El soldat Poeta" a càrrec de L'Aljub Teatre". Público: alumnes d'infantil i primer cicle de primària.

-Actuació de "Dani Miquel : el cantacançons", en el Teatre Municipal. Público: alumnes de segon cicle de primària.

-Taller sobre la Història del Llibre, a la biblioteca municipal. Público: alumnes de tercer cicle de primària.

-Visites concertades d'escolars a la biblioteca municipal i a l'agència de lectura.

Recursos:

Bestioles: Lectures sobre el món animal. 2012

El món animal als llibres

En 2012 amprem el títol del llibre de Soler i Godes, “Bestioles” per a donar nom a la IX Campanya Municipal d'Animació lectora Biblioteca-Escola de la Vall d'Uixó. Contes, rondalles, poesia, etc., es mesclen amb obres de caràcter informatiu per a acostar-nos al món animal. Per a això hem proposat les següents activitats als centres educatius participants:

-“Contalles d’animals” a càrrec de Aljub teatre. Contacontes per a Infantil i primer cicle de Primària.

"El circo musical”, Taller a càrrec de la Llevant Chamber Brass. Taller d'audició musical i animació lectora en el teatre municipal "Carmen Tur", per a alumnes de primer i segon cicle de Primària.

-“Investiguem a la biblioteca”, taller de formació d'usuaris i alfabetització informacional a càrrec del personal bibliotecari, dirigit a alumnes de tercer cicle de Primària.

Les propostes es complementen com sempre, amb un lot de llibres per a la biblioteca escolar del centre i una completa guia de lectura sobre el món animal, amb la possibilitat que els centres escolars puguen dur a terme préstecs col·lectius de les nostres biblioteques.

GUIA DE LECTURA DE "BESTIOLES: LECTURES SOBRE EL MÓN ANIMAL". (Per a lectors de 3 a 12 anys)

"EL CIRCO MUSICAL" / per la Llevant Chamber Brass: DESENVOLUPAMENT METODOLÒGIC DE L'ACTIVITAT

GUIA DE LECTURA "EL CIRC" PER A REFORÇAR EL TALLER "EL CIRCO MUSICAL". (Per a lectors de 3 a 12 anys)

Lectures molt especials. 2011

Llibres infantils per a tractar el tema de la discapacitat

LECTURES MOLT ESPECIALS és el lema de la VIII Campanya Biblioteca-Escola que la nostra Xarxa Municipal de Biblioteques dirigeix als escolars d'Infantil i Primària de la localitat. Aquesta campanya es desenvolupa dins del pla lector 2011 “Biblioteca Accessible” en el qual pretenem fomentar:

-La integració de tots els ciutadans de la Vall d'Uixó, especialment de les persones amb diferències que suposen obstacles continus a aquesta integració.

-La no discriminació per motius físics o intel·lectuals.

-La imaginació i el gust per la lectura com a font d'enriquiment personal.

Per a dur a terme aquests objectius hem dut a terme els següents tallers:

-Contacontes: “ Tinc alguna cosa a dir“ per Marta Pereira. Infantil i primer cicle de Primària

-Taller sobre el llibre “Ànimes de cotó en pèl” a càrrec d'Eva Andújar. Edicions Andana. Segon cicle de Primària

-Taller “Biblioteca Accessible”. Tercer cicle de Primària.

Recursos:

Què ens expliquen els majors?. 2010

Projecte de foment de la lectura que suposa un intercanvi intergeneracional entre els escolars d'Educació Infantil i Primària, als quals va dirigit i els majors de la nostra localitat.

El projecte d'enguany, que es relaciona amb la Campanya "Lectur@ i gent gran" dirigit a les persones majors de 60 anys de la Vall d'Uixó, es basa en:

Lectures on els avis i les àvies són els protagonistes.
Contacontes tradicionals.
Tallers de creació literària: descripció del /l'àvia i elaboració d'una història.
Tallers d'educació en valors: L'escola dels nostres majors i les seues lectures.

MEMÒRIA DE LA CAMPANYA D'ANIMACIÓ LECTORA 2010

Contes d'ací i d'allà. MILLOR PROJECTE D'ANIMACIÓ LECTORA "MARÍA MOLINER" DEL MINISTERI DE CULTURA 2009

Lectures infantils per a fomentar la interculturalitat i la igualtat d'oportunitat d'accés a la lectura

Per al curs 2008/2009, la proposta ha combinat lectura, escriptura i educació en valors, concretament el reconeixement social de la interculturalitat i de la solidaritat cap a cultures minoritàries. El fil conductor del projecte ha sigut un intercanvi cultural amb una comunitat de la selva guatemalenca.

Les propostes dirigides als alumnes de les 12 escoles de Primària de la localitat han sigut les següents:

Dramatitzacions

Tallers de creació literària

Tallers d'educació en valors i foment lector

Joc d'animació lectora: "*Els *llibres *viatgers"

Aquestes propostes es complementen amb les activitats generades des de la BIBLIOTECA MULTICULTURAL: premsa estrangera, guies de lectura sobre la multiculturalidat, contacontes, etc., i les accions dirigides a la resta de la Comunitat Educativa.

Visita el blog de la campanya

Desenvolupament del projecte:

Llegim per a descobrir el món. 2008

Lectures que informen, formen i entretenen

Amb la campanya de 2008 hem volgut mostrar la lectura com una alternativa d'oci i d'enriquiment personal entre els alumnes d'infantil i primària de la localitat i actualitzar el concepte de lectura utilitzat en aquesta Societat de la Informació i el Coneixement, on les competències i habilitats lectores es consideren bàsiques per a "construir" lectors polivalents capacitats que puguen accedir a la Informació quan el necessiten.

Visita des d'ací la pàgina del Blog de la campanya elaborada pels alumnes de tercer cicle de primària.


Desenvolupament del taller d'alfabetització informacional.

Contes per a conviure: la Colla de la Biblioteca ens ensenya bons modals. 2007

Lectures que diverteixen, entretenen i fomenten la convivència

En el projecte 2006-2007 els components de la *Colla de la Biblioteca, i ara amics de tots els xiquets i xiquetes de la Vall, volen transmetre'ns amb el lema “Contes per a conviure”, la necessitat de potenciar el civisme i amb ell “els bons modals”, tant en l'àmbit familiar com fora d'ell.

Les lectures proposades ens ha permés treballar “les bones maneres”, a través de quatre eixos: a casa, a l'escola, al carrer i els llocs públics, concretament a la biblioteca municipal, lloc on s'han desenvolupat gran part de les activitats

Guia de lectura per a pares y educadors

Històries de mil colors: Llibres infantils per a tractar la diferència. 2006

Llibres infantils i juvenils que fomenten amb les seues històries valores com la tolerància i el respecte per les diferències

Aquest projecte l'abordem en la Campanya d'Animació Lectora Municipal Biblioteca-Escola 2005/6.

A través dels àlbums il·lustrats i dels tallers paral·lels, treballem la temàtica de l'acceptació de la diferència des d'una triple perspectiva:

La multiculturalitat

Les diferències de gènere
Les diferències físiques i psíquiques

Amb la col·laboració del dissenyador Álvaro Terrones, creem els personatges de "La Colla de la Biblioteca": 7 xiquets i xiquetes d'edats, cultures i personalitats diferents, que malgrat les seues diferències coincideixen en una afició comuna: el gust per la lectura. És per això que durant tot l'any ens han recomanat a tots i totes visitar les biblioteques de la Vall d'Uixó i gaudir dels llibres, especialment d'aquells que ens mostren com acceptar, a través del respecte, "les diferències" de les persones amb les quals convivim.

Llibres per a un món net. 2005

Els llibres infantils realitzen la seua particular contribució a la conservació del nostre medi ambient

"Històries per un món net" és un llibre que es va editar com a memòria de la Campanya d'Animació Lectora Municipal Biblioteca-Escola 2004/05. En ell podem trobar les pautes seguides en el projecte: materials utilitzats, llibres recomanats, etc. Però l'essència d'aquesta publicació és l'aportació dels xiquetes i xiquetes participants amb els seus dibuixos, textos o collages; treballs molt variats i creatius sorgits a les aules després de la lectura de contes i la realització d'activitats complementàries com a tallers i contacontes.