Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

AceptarRechazar
language

Exposicions

EXPOSICIÓ: “TROBES: 550 ANYS DE LA IMPREMTA VALENCIANA”

No alt text available for image

Del 15 d’octubre al 8 de novembre 2024. Planta baixa de la Biblioteca Municipal.

La mostra commemora els 550 anys de l'arribada de la impremta a València, una fita en la història i la cultura valencianes que va obrir pas a la impremta a Espanya com indústria editorial, tot dins el context de l'aniversari del primer llibre literari imprés en la península Ibèrica, “Obres e trobes en lahors de la Verge Maria” (1474).

DIMARTS, 15 D'OCTUBRE: Inauguració i conferència a càrrec de la Subdirectora de l'Arxiu del Regne d'Aragó, Rosa Mª Gregori Roig.

Organitza: UNIVERSITAT DE VALÈNCIA. Comissariada per Antoni Furió, Rosa Mª Gregori Roig i Pau Viciano.

CATÀLEG: https://roderic.uv.es/items/817b1f18-a0c4-4bf2-967c-1e88357c3e5d

#Trobes550

EXPOSICIÓ «Vicent Andrés Estelles, cronista de records i d'esperances»

No alt text available for image

Durant el mes de setembre de 2024

Elaborada amb materials de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, per tal de commemorar els 100 anys del naixement del poeta burjassoter.

L’exposició repassa la vida i obra d’Estellés, considerat el poeta contemporani valencià més important. L’exposició s’inicia amb un repàs fotogràfic de la vida del poeta a partir de la seua infantesa fins a la seua mort. Imatges de l’Estellés xiquet donen pas a d’altres on es pot veure el seu creixement físic i com a poeta. Recitals i homenatges així com actes de compromís polític al costat de Joan Fuster i altres figures influents del moment.

Exposició «La Vall d'Uixó: un poble de postal»

No alt text available for image

Del 4 de juny al 31 d’agost de 2024

El Centre d’Estudis Vallers en col·laboració amb la biblioteca va inaugurar el 4 de juny l'exposició "La Vall d'Uixó: un poble de postal". La mostra romandria fins al 31 d'agost, i tal com va comentar el director de l'entitat, Nel·lo Navarro, s'aniria actualitzant amb diverses col·leccions de postals al llarg d'este temps.

L’exposició tenia com a objectiu conéixer el patrimoni arquitectònic urbà, l’evolució urbana de la ciutat, les formes de vida d’aquella època i altres aspectes, com la feina dels fotògrafs.

Exposició «Escriptors valencians de l’exili»

No alt text available for image

De l’1 al 31 de maig de 2024

L’exposició «Escriptors valencians de l’exili», promoguda per l’AVL en 2023, està formada per 12 panells que expliquen la tragèdia que va afectar milers de ciutadans i pretén difondre el paper destacat dels intel·lectuals valencians que hagueren d’emprendre el camí de l’exili durant la Dictadura.

Durant el mes de maig de 2024 i per a commemorar el Dia de l’exili (8 de maig), l’exposició romandria a la planta baixa de la biblioteca.

Exposició «Trenta fotografies del Xile d’Allende i el cop d’estat de Pinochet»

No alt text available for image

Del 22 de febrer a l'1 de març de 2024

L'11 de setembre de 2023 es van complir cinquanta anys del colp militar perpetrat per les Forces Armades de Xile contra el govern democràtic de Salvador Allende. Per aquest motiu, i en record i memòria d'aquells esdeveniments va veure la llum el llibre “El Chile de Allende y el golpe militar de Pinochet” del periodista Ernest Nabàs. Es tracta d'un relat directe dels esdeveniments il·lustrat amb 40 fotografies del Xile de 1973.

Nabàs va ser testimoni directe, com a periodista, patint privació de la seua llibertat en el camp de concentració de l'Illa Quiriquina de Talcahuano, on va poder recollir el testimoniatge fotogràfic de moltes detencions.

A la planta baixa de la biblioteca s’inaugurà una exposició de fotografies de Xile inèdites d'Ernest Nabàs (algunes de les quals poden veure's en les pàgines del llibre).

Exposició «Les danses del lleó i el drac en la cultura xinesa»

No alt text available for image

Del 6 al 15 de febrer de 2024

Organitza: Hong Teck Spain. Col·labora: Institut Confuci de la Universitat de València.

La Cultura xinesa és una de les cultures més antigues del món. L'Any nou xinès (en mandarí: 中国新年, Zhōngguó xīnnián), també anomenat any nou lunar o "Festa de la Primavera" (春节, chūn jié) a la Xina, és la festivitat tradicional més important del calendari xinès. Dedicat al drac, començà el 10 de febrer.

Exposició «Estanislao Marco i la Vall d’Uixó»

No alt text available for image

Del 3 de maig al 28 de juliol de 2023

L’exposició «Estanislao Marco i La Vall d’Uixó» és un projecte «Llibres i Eines» del CEV i la Biblioteca, amb una mostra de llibres i materials relacionats amb aquest cèlebre guitarrista i compositor d’origen valler.

EXPOSICIÓ "Llegim?"

No alt text available for image

Del 18 al 28 d'abril de 2023

«Llegim?» és una campanya per a motivar la lectura en família impulsada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. El projecte forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura (PVFLL). Aquesta és la quarta edició i està dirigida especialment a xiquets i xiquetes d’entre 7 i 10 anys, i a les seues famílies.

L’espai web de «Llegim? 7-10 anys» ofereix jocs i manualitats relacionats amb la lectura, recomanacions de llibres per edats, vídeos per a tota la família, així com un bon grapat de recursos per a gaudir de la lectura en família.

EXPOSICIÓ "Arcadi Garcia, vida i obra"

No alt text available for image

Del 10 de febrer al 31 de març de 2023.

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó va retre homenatge al seu Fill Predilecte Arcadi Garcia i Sanz en el 25 aniversari de la seua defunció (1926-1998). A la Biblioteca Municipal es va obrir l'exposició que Amics de la Vall va organitzar en 1991 per a enaltir la seua figura i que ara es recupera per a tornar a mostrar-la al públic. També es va descobrir el rètol que dona el nom d'Arcadi García i Sanz al saló de conferències i actes. Així mateix es va instal·lar en aquest mateix espai un bust donat pels seus fills, realitzat per l'escultor Julià Cutiller Roig.

Arcadi Garcia i Sanz va rebre en 1983 el títol de Fill Predilecte de la Ciutat per la seua aportació a la investigació en Història i Dret i per la seua implicació en la vida social i cultural del municipi. Va ser degà de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l'UJI, Premi d’Honor de les Lletres Valencianes i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. També va ser membre fundador del Centre d’Estudis Vallers, president de la Fundació Ausiàs March i membre del Consell Valencià de Cultura, entre altres càrrecs.

Els actes d'homenatge també van comptar amb una conferència sobre l'obra i trajectòria d'Arcadi Gacia i Sanz, impartida pel professor Vicent García Edo en la mateixa sala d'actes de la Biblioteca Municipal. Entre les publicacions de l'il·lustre acadèmic destaquen ‘Furs de València’ al costat del filòleg Germà Colon, l'estudi jurídic sobre el Consolat de Mar, ‘Història de la Marina Catalana’ o l'estudi i edició de la Carta Pobla de diversos municipis, entre ells la Vall d'Uixó, Onda o Morella.

Exposició "Mujeres impresoras en la Valencia del Renacimiento: Jerònima Gales”

No alt text available for image

Del 4 al 13 de novembre de 2022

Oganitzat conjuntament amb l’associació Dones “Clara Campoamor” amb la col·laboració de la Universitat CEU Cardenal. Vam voler visibilitzar aquestes dones amb l'exposició "Mujeres impresoras en la Valencia del Renacimiento: Jerònima Gales” que romandria al Palau de Vivel des del 4 de novembre fins al divendres 13 de novembre de 2022.

Rosa M. Gregori Roig, subdirectora de l’Arxiu de la Corona d’Aragó (Barcelona), experta en el món del llibre, va parlar de dones avançades al seu temps que van impulsar reconegudes impremptes valencianes al segle XVI, moltes vegades sota el nom dels seus marits, inclús després de quedar-se vídues.

Exposició Zona Còmic

No alt text available for image

Des de setembre fins novembre de 2022

Aquest setembre va ser el mes del còmic a les biblioteques de La Vall d'Uixó. ZONA CÒMIC acostava a joves i adults al món del còmic a través de diversos aparadors de novetats a les tres biblioteques de la xarxa, i d'una exposició que es trobava a l'entrada de l’edifici i que romandria fins al novembre de 2022.

Els tebeos i les novel·les gràfiques van més enllà de les històries d'aventures o de ciència-ficció, arribant a tocar una àmplia i variada temàtica que pot anar des de la història fins a la ciència, passant pel tema social. Sens dubte que els còmics i les novel·les gràfiques poden arribar a aportar grans moments d'entreteniment, informació i coneixement a les persones lectores d'aquest gènere narratiu.

Exposició «L'espeleologia a la Serra d'Espadà"

No alt text available for image

Des del 7 d'abril al 30 de juny de 2022.

Amb una conferencia sobre les coves de la Serra d'Espadà, a càrrec de l'espeleòleg Jesús Almela, es tornà a posar en marxa el projecte "Llibres i Eines". Així també s'inaugurà la mostra "L'espeleologia a la Serra d'Espadà" que es podia visitar al vestíbul de la biblioteca. Es tractava d'un projecte conjunt del Centre d'Estudis Vallers i la pròpia biblioteca que, en aquesta ocasió, compta amb la colaboració dels espeleoclubs de La Vall d'Uixó i Castelló.

Exposició «La Diversitat Cultural en el patrimoni immaterial: contes, faules i històries orals d’arreu del món»

No alt text available for image

Des del 10 de gener al 30 de març de 2022.

Dirigida per Joan Ortí Ferreres i amb la col·laboració de la Universitat Jaume I i l’Associació Cultural La Tella. Al hall de la biblioteca es pogué visitar aquesta proposta amb la qual es pretenia animar a la lectura des del punt de vista de les diferents cultures.

Exposició “Imaginari: Els mons de Miguel Calatayud”

No alt text available for image

Del 2 al 30 d'abril de 2019.

El regidor de cultura David Lluch va ser l’encarregat d’inaugurar l’exposició “Imaginari: Els mons de Miguel Calatayud” a la planta baixa de la biblioteca. Aquesta exposició va retre homenatge a aquest il·lustrador valencià i estava promoguda per la Biblioteca Valenciana.