Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language
Logo Biblioteca Pública del Estado

Premi Literari

Premi Literari de Narrativa infantil-juvenil en valencià, Ciutat de Dénia

No alt text available for image

Aquest premi està obert a tots els escriptors, qualsevol que siga la seua nacionalitat, que presenten obres de narrativa originals i inèdites, escrites en valencià i adequades als lectors infantils (9-12 anys).

El premi, organitzat per l’Ajuntament de Dénia, en col·laboració amb l’editorial valenciana Andana Editorial, i coordinat per la Biblioteca Pública de Dénia, està dotat amb 3.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora en Andana Editorial.

Consulta les bases completes ací

Portada

VI Premi de narrativa infantil-juvenil en valencià, Ciutat de Dènia 2023

El dia 24 d'octubre es va donar a conèixer el nom del guanyador del VI Premi de Narrativa Infantil-Juvenil en valencià Ciutat de Dénia 2023, en un acte celebrat a l’auditori del Centre Social de Dénia. La premiada d’esta sexta edició és Paula Ferrer i Molina amb l’obra Els pirates del temps, un llibre molt divertit, on és parla del valor i la força de la família.

En la gala de lliurament del premi, l’alcalde, Vicent Grimalt, acompanyat del regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, i de l’editora d’Andana editorial, Ricard Peris, van entregar al guanyador el guardó del premi, realitzat pels usuaris del TAPIS Dénia. En l’acte es va presentar també l’edició de l’obra guanyadora, Els pirates del temps, il·lustrada per Anna Clariana.

El jurat de la quinta edició ha estat compost per dos representants de l’Ajuntament de Dénia, Llúcia Signes Mata i Mar Reus Bas, dos d’Andana Editorial, Ricard Peris i Llúcia Casanova, i un especialista en literatura infantil Jovi Lozano Seser. S’hi han presentat al concurs d’enguany un total de 29 obres.

Portada

V Premi de narrativa infantil-juvenil en valencià, Ciutat de Dènia 2022

La revolta dels pollastres, de Llorenç Capdevila Roure

Guillem té onze anys, li encanta la pizza, fer jocs de màgia, mirar les estrelles i jugar als escacs. Fa l'últim curs de primària i pensa que no s'enamorarà mai, i encara menys d'aquella nena de la classe que li va al darrere...

Però ara la gran preocupació de Guillem són els greus problemes econòmics de l'empresa familiar dedicada a crear articles per fer riure. La gent ja no es fa bromes i no compra cagarros de làtex, xiulets que sonen com un pet, mocs d'elefant o tinta màgica. No compren ni tan sols el seu famós pollastre de goma.

No obstant això, Guillem té un pla per tornar a fer riure a tothom i salvar així el futur de la família. Ho aconseguirà?

Portada

IV Premi de Narrativa Infantil-Juvenil en valencià Ciutat de Dénia 2021

Les aventures de Diània, de Francesc Gisbert

Diània és una jove que viu a l'època de l'Imperi Romà.

Quan es trasllada a la capital, la població viu atemorida per una sèrie d'assassinats. La bruixa Selena de Caravent serà l'encarregada de descobrir el misteri i una estranya maledicció. Diània i els seus amics l'acompanyaran per a resoldre l'enigma. La seua vida correrà perill i es veuran immersos en les intrigues de l'Imperi.

Portada

II Premi de Narrativa Infantil-Juvenil en valencià Ciutat de Dénia 2019

L'illa infinita, de Muriel Villanueva

Lluna i la seua iaia només es tenen l'una a l'altra. En perdre el pis en què viuen, es traslladen a l'antiga casa de la família, ja que és tot el que els queda: un vell casalot davant del mar, situat en una illa molt menuda, potser la més menuda del món.

Portada

I Premi de Narrativa Infantil-Juvenil en valencià Ciutat de Dénia 2018

L'illa dels records, de Mart Julià Satorra

El vent s'està enduent la memòria de l'àvia. I l'Eulàlia decideix pujar a la barca del pare, amb l'àvia al costat, i navegar fins a l'illa dels records per recuperar-la. Però al mar es trobaran amb els pirates de records, que també volen arribar-hi.

Aquest viatge suposarà molt més del que l'Eulàlia s'havia imaginat.