Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language

Missió i valors

Missió i valors de la Biblioteca

Amb la missió definida per la Unesco per a les biblioteques públiques com a precedent, la nostra missió és:

"Contribuir al desenvolupament integral dels membres d'una comunitat donada i a la seua pròpia identitat, amb la participació de la comunitat, actuant com a pont entre la cultura acumulada i l'accés lliure d'esta comunitat a la informació, el coneixement i l'oci".

Per aixó, les biblioteques públiques es mostren com:

  • Un espai de lectura recreativa, un centre cultural, que prioritza la lectura sense excloure els mitjans moderns de transmissió.
  • Un centre cultural per a la població que no està en el sistema educatiu formal, convertint-se també en un centre de recopilació de la cultura de la comunitat i del seu patrimoni cultural.

Funcions

Els serveis de les biblioteques públiques tenen diverses funcions: culturals, socials, educatives i econòmiques.

Funció cultural i patrimonial

Les biblioteques, situades al cor de la comunitat, són llocs de trobada, comunicació i participació. És l’accés lliure i voluntari a la lectura, la investigació i la creativitat. Tot i que es relaciona amb les arts literàries, els seus espais són l'escenari d'altres arts com la pintura, l'escultura, la música, el folklore i l'artesania. Al mateix temps, les seues col·leccions contribueixen al coneixement científic i tècnic. També és la funció de les biblioteques contribuir a la recopilació, conservació i difusió del patrimoni cultural de la comunitat, preservant així la seua identitat.

Funció social

La biblioteca és un agent social dinàmic en el procés d'enfortiment de la democràcia proporcionant accés lliure a la informació publicada, ja siga impresa o digitalitzada. L'exercici del dret a la informació i al coneixement desenvolupa en la ciutadania la capacitat intel·lectual per a l'opinió i la resolució crítica sobre el seu entorn local i nacional. L'accés lliure a Internet i altres mitjans digitalitzats contribuixen a una distribució més equitativa del poder del coneixement.

Una altra funció social de la biblioteca és la de relacionar diferents grups de la comunitat mitjançant la participació d'accions conjuntes.

Funció educativa

La biblioteca és un agent important en el procés d'aprenentatge permanent. El desenvolupament tecnològic constant i el canvi en els processos de treball requereixen que les persones s'entrenen en diferents etapes de la vida, ja siga a través de les institucions i/o de l'autoformació. Per aquest motiu, la biblioteca assumeix un nou rol: facilitar l'accés i l'ús de les fonts d'informació, així com desenvolupar lectures crítiques i habilitats en l'ús de les noves tecnologies.