language
Logo Biblioteca Pública del Estado

Exposició 'Joan Triadú a la ciutat dels llibres'

No alt text available for image

L'exposició 'Joan Triadú a la ciutat dels llibres' se centra en la faceta d’escriptor, crític literari i prescriptor de Joan Triadú.

Joan Triadú i Font (Ribes de Freser, 30.07.1921 – Barcelona, 30.09.2010), mestre, pedagog, crític literari, escriptor, traductor, defensor de la llengua catalana i activista cultural. La trajectòria vital de Joan Triadú va lligada estretament a l’evolució de la cultura catalana del segle XX.

Comissari: Joan Josep Isern (Comissari de l’Any Joan Triadú), amb la col·laboració de Susanna Àlvarez.

Disseny gràfic: Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona

Producció: Generalitat de Catalunya

Es pot veure de l'1 al 30 de setembre.

Exposició '30 anys de la teva Marató'

No alt text available for image

La Marató celebra el seu 30è aniversari amb un recorregut emocional en el temps a través dels cartells que han protagonitzat cada edició.

L'exposició vol retre homenatge a tots els ciutadans que, any rere any, des del 1992, s'impliquen en la manifestació solidària col·lectiva més emblemàtica del món.

Del 6 al 30 de setembre

Inauguració: divendres 9 de setembre a les 12.00h

Exposició 'Maria Matilde Almendros, una veu i dues passions'

No alt text available for image

Una veu i dues passions: l'exposició sobre la trajectòria teatral i radiofònica de Maria Matilde Almendros (manresa, 1922 - Barcelona, 1995), en commemoració del centenari del seu naixement.

Dues passions van orientar la seva vida: el teatre i la ràdio. Gràcies als seus dots naturals en la interpretació, a una dicció impecable servida per una veu harmoniosa, Maria Matilde Almendros va deixar la seva empremta en els escenaris i a les ones.

Fascinada pel món del teatre, es va convertir en una artista total, que interpretava, adaptava, dirigia, i també produïa les obres des d'una companyia pròpia. Atreta per la màgia de la ràdio, va aconseguir dirigir i presentar els seus propis programes amb èxit d'audiència i reconeixement professional.

Organitzen: Institut Català de la Dona i Col·legi de Periodistes de Catalunya, demarcació Terres de l'Ebre

Del 14 al 30 de setembre

Inauguració: dimecres 14 de setembre a les 19.00h a càrrec de Josep Baubí, CPC; Mar Lleixà, ICD Terres de l'Ebre i Pilar Goñi, periodista i comissària de l’exposició,