Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language

Col·lecció Local

La Col·lecció local es troba a la primera planta de la Biblioteca. Es tracta de la secció on es recullen tots els documents que fan referència a les Terres de l'Ebre; els elaborats per autors nascuts o vinculats a les Terres de l'Ebre i també les obres publicades per editorials, impremtes, associacions o entitats ebrenques.

El fons es va constituint per la compra que fa la biblioteca, pel donatiu de particulars i institucions i per les obres que ens arriben a través del Dipòsit Legal.

El tipus de documents que hi podeu trobar són:

  • Monografies antigues i actuals

  • Publicacions periòdiques locals (revistes, diaris, setmanaris, butlletins municipals...)

  • Material gràfic (gravats, cartells, mapes, partitures, calendaris...)

  • Música local

  • CD-Rom

  • DVD

Tot aquest material s'identifica amb una etiqueta que comença amb CL i que després segueix la mateixa classificació que la resta del fons.

De la majoria de llibres i audiovisuals disposem de més d'un exemplar, per poder-los deixar en préstec. Els documents antics o impossibles de recuperar en cas de pèrdua o deteriorament, i aquells dels que només en tenim un exemplar, no es deixen en préstec i només poden ser consultats a la Biblioteca. S'identifiquen amb una etiqueta que porten a l'interior de la coberta on diu Exclòs de préstec. És convenient consultar el catàleg per veure si hi ha més exemplars disponibles al magatzem.

Els documents antics, fràgils, la premsa, el material gràfic i les obres de les quals només en tenim un exemplar es conserven al magatzem.

Es tracta d'una secció viva, que va ampliant-se amb l'entrada de nous fons. Si coneixeu alguna publicació local que no tenim al nostre fons ens ho podeu fer saber al nostre correu electrònic.

També us convidem a fer donatiu d'obres locals que tingueu a casa i que ens ajudin a completar la nostra col·lecció.

D'altra banda, si sou escriptors, compositors, músics, il·lustradors, historiadors...de Tortosa o de les Terres de l'Ebre, us convidem a fer donació a la Biblioteca d'un exemplar de la vostra obra, per tal d'ajudar-nos a recollir i preservar tot el fons local,  per donar-la a conèixer o simplement perquè voleu  que formi part de la nostra Col·lecció Local.

Secció local

Recull de documents d'autors o temes locals en qualsevol suport

Es poden trobar revistes i diaris publicats a Tortosa i a les Terres de l'Ebre a partir de l'any 1900, llibres d’autors locals o de temàtica referent a Tortosa i les Terres de l’Ebre.

També conté enregistraments sonors i audiovisuals, plànols, etc.

Podeu consultar més informació al bloc de la Col·lecció Local de la Biblioteca de Tortosa www.secciolocalbibliotecatortosa.blogspot.com