Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language
Logo Biblioteca Pública del Estado

La biblioteca

La biblioteca

Historia

Les biblioteques a Tortosa al llarg del temps

La Biblioteca Popular de Tortosa fou inaugurada el 20 de desembre de 1932 i ubicada, en un principi, als baixos de l’Institut de Batxillerat al carrer Moncada, vinculada al Servei de Biblioteques creat pel Servei de la Mancomunitat.

A la fotografía de la dreta, Mercè Badosa i Conxa Guarro, de l'Escola de Bibliotecàries, van estar a Tortosa muntant la Biblioteca Popular abans de la seva inauguració. [Veure nota]

Historia

L'any 1933, el fons documental era de 2.672 llibres i no hi havia Servei de préstec.

L’any 1937, a punt de ser traslladada, una riuada va destruir gairebé tots els llibres. Entre la riuada i el front la biblioteca va quedar completament irrecuperable.

Durant la Guerra Civil, la biblioteca va romandre tancada fins a l’any 1942. La biblioteca passa a dependre de la Diputació Provincial, ocupant un nou local, cedit per l’Ajuntament al mateix carrer Moncada.

No alt text available for image

El 3 de febrer de 1942 va tenir lloc la reobertura de la Biblioteca. No va haver-hi préstec fins l'any 1944.

El 10 d'octubre de 1956 es traslladà al Palau Despuig (carrer de la Rosa número 10), local adquirit i restaurat per la Diputació.

No alt text available for image

L’any 1986 la Biblioteca Francesc Oliver de Boteller obri al públic el 9 de setembre, i va ser inaugurada pel President Jordi Pujol i el Conseller Max Cahner.

La biblioteca va ser ubicada a la segona planta del Palau Oliver de Boteller.

El projecte d'obra es va encarregar a l'arquitecte Josep Maria Martorell amb primeres consideracions de l'arquitecte Oriol Bohigas.

La Generalitat signà un conveni amb la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Tortosa en matèria de biblioteques.

El 5 abril 1994. Automatització Biblioteca Oliver de Botiller.

No alt text available for image

L’any 2004, van començar les obres de Construcció de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, que fou inaugurada el 20 de juliol de 2006.

Aquesta biblioteca, ubicada al nucli antic de la població, substitueix les dues biblioteques que disposava el municipi de Tortosa.

L'edifici és obra de l'arquitecte Ramon Valls i té una superfície de 1.647m2, dividida en tres plantes.