Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language
Logo Biblioteca Pública del Estado

Vincles Intergeneracionals

Vincles interculturals i intergeneracionals. Iaies i iaios conta contes

Vincles Interculturals i integeneracionals. Iaies i Iaios conta contes és un projecte conjunt entre la Biblioteca i Amigues i Amics de Tortosa per la UNESCO que pretèn, per una part, facilitar l'envelliment actiu i, per l'altra, fomentar el gust per la lectua en els més petits mitjançant l'aprenentatge i la convivència entre petits i grans. 

El projecte, a més d'aportar nous coneixements als alumnes a través dels contes, fomenta el desenvolupament de valors, hàbits i actituds per tal que ambdues generacions es mirin als ulls, es donin la mà i caminin juntes.

Es persegueix fomentar l'esperit solidari dels alumnes, així com d'aprendre de la gent gran i, alhora fer que aquesta participi a l'escola. La gent gran per la seva experiència i les seves vivències, ens pot ensenyar moltes coses i la comunitat educativa hi pot col·laborar.

Es preten promoure un envelliment actiu en quant les persones grans veuen que compleixen una funció social i participen en la seva comunitat, aportant els seus coneixements, experiències viscudes i herència cultural. En aquest projecte les persones grans poden beneficiar-se de la alegria de la companyia dels nens i sentir-se reconeguts per generacions més joves, a més se'ls dóna un motiu per exercitar la memòria i la participació activa en la societat actual.

 

Projecte Vincles. Curs 2022-23

Vincles en xifres.

Aquest any s'han contat contes a 21 escoles, arribant a 2057 alumnes d'educació infantil i primària.

A més s'han realitzat 4 intervencions comunitàries

Han participat 16 iaios i iaies conta contes: M. Carmen Andreu, Belín Anguera, Inma Bayerri, Jordi Bonilla, Montse Calvet, Rosa Calvet, Rosa Carles, Marissín Chavarria, Miquel Crespi, Yolanda Fernández, Alícia Gamundi, Carme Mauri, Marita Ramírez, Consol Sagrera, Pilar Saporta i Francesc Zaragoza.

Gràcies a totes i tots per fer-ho possible!