Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language
Logo Biblioteca Pública del Estado

Rutes literàries

Rutes literàries

Tortosa, sota l’ombra de Vergés

La ruta literària Tortosa, sota l’ombra de Vergés, transcorre per quinze punts de la ciutat que ens permeten descobrir l’obra de Gerard Vergés, en totes les seves vessants. Són quinze escenaris que ens recreen la Tortosa que ell visqué i que ens permeten veure la ciutat amb uns altres ulls.

Història, urbanisme i literatura es donen la mà per acostar-nos a una de les figures cabdal de les lletres catalanes actuals.

Podeu accedir a la Ruta des del Mapa Literari Català d'Espais Escrits

Ruta Literària de Cristòfol Despuig

La Ruta Literària de Cristòfol Despuig transcorre per tretze punts concrets de la ciutat que estan relacionats amb l’obra dels Col·loquis de la Insigne ciutat de Tortosa i amb la figura de l’autor. Són tretze escenaris que ens permeten mostrar la Tortosa del segle XV i situar aquesta obra clau del Renaixement català en el seu context històric, polític, artístic i econòmic del moment.

Podeu accedir a la Ruta des del Mapa Literari Català d'Espais Escrits

Ruta Literaria 'El dret tortosí: La Tortosa de Les Costums'

La Ruta Literària transcorre per sis punts concrets de la ciutat relacionats amb Llibre de Les Costums de Tortosa.

Perquè parlar de Les Costums de Tortosa és parlar del dret tortosí, parlar de vides humanes, del caràcter d'un territori, del seguiment que fa la llei al costat d'un poble al segle XII i que avui encara gaudim dels seus efectes, A més, la seva importància també es reflecteix a obres de la literatura com els Col·loquis de la Insigne ciutat de Tortosa, de Cristòfol Despuig.

Aquesta ruta ha estat elaborada per Cinta Accensi, professora en el marc de les VIII Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc. L'autora ha  volgut facilitar el material de la ruta literària 'El dret tortosí: La Tortosa de Les Costums' per tal que tothom en pugui gaudir.