Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language

Rutes literàries

Tortosa, sota l’ombra de Vergés

La ruta literària Tortosa, sota l’ombra de Vergés, transcorre per quinze punts de la ciutat que ens permeten descobrir l’obra de Gerard Vergés, en totes les seves vessants. Són quinze escenaris que ens recreen la Tortosa que ell visqué i que ens permeten veure la ciutat amb uns altres ulls.

Història, urbanisme i literatura es donen la mà per acostar-nos a una de les figures cabdal de les lletres catalanes actuals.

Podeu accedir a la Ruta des del Mapa Literari Català d'Espais Escrits

Ruta Literària de Cristòfol Despuig

La Ruta Literària de Cristòfol Despuig transcorre per tretze punts concrets de la ciutat que estan relacionats amb l’obra dels Col·loquis de la Insigne ciutat de Tortosa i amb la figura de l’autor. Són tretze escenaris que ens permeten mostrar la Tortosa del segle XV i situar aquesta obra clau del Renaixement català en el seu context històric, polític, artístic i econòmic del moment.

Podeu accedir a la Ruta des del Mapa Literari Català d'Espais Escrits

Ruta Literaria 'El dret tortosí: La Tortosa de Les Costums'

La Ruta Literària transcorre per sis punts concrets de la ciutat relacionats amb Llibre de Les Costums de Tortosa.

Perquè parlar de Les Costums de Tortosa és parlar del dret tortosí, parlar de vides humanes, del caràcter d'un territori, del seguiment que fa la llei al costat d'un poble al segle XII i que avui encara gaudim dels seus efectes, A més, la seva importància també es reflecteix a obres de la literatura com els Col·loquis de la Insigne ciutat de Tortosa, de Cristòfol Despuig.

Aquesta ruta ha estat elaborada per Cinta Accensi, professora en el marc de les VIII Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc. L'autora ha  volgut facilitar el material de la ruta literària 'El dret tortosí: La Tortosa de Les Costums' per tal que tothom en pugui gaudir. 

Ruta literaria 'En veu de dones'

Una proposta impulsada per l’Ajuntament de Tortosa,  la biblioteca Marcel.lí Domingo de Tortosa i el Campus URV.

Aquesta ruta literària per Tortosa en veu femenina pretén descobrir i mostrar la literatura de dones escriptores que han situat la ciutat al mapa literari a través de les seves obres. I és per això que hem triat un itinerari on cadasquna d’elles dona a conèixer la ciutat a través dels seus relats, els seus poemes o assaigs.

Elles mateixes llegiran textos de creació propia en els diferents punts del recorregut:

1. Campus Terres de l’Ebre de la URV. Zoraida Burgos Mateu, per Montse Castellà Espuny
2. Plaça de l’Escorxador. Montse Boldú Mayor
3. Carrer Cruera. Catedral. Irene López Favà
4. Carrer de la Rosa. Núria Menasanch Martí
5. Carrer dels Canvis. Cinta Accensi Martínez
6. Plaça del Paiolet. Rosa Sànchez Morales , per Blanca Porres Sànchez
7. Parc Teodor González. Fàtima Beltran Curto
8. Interpretació musical de Montse Castellà

Podeu consultar el text  'Taula dels Canvis' cedit per Cinta Accensi.