Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento, mantener la sesión y personalizar la experiencia del usuario.

Más información en nuestra Política de Cookies.

AceptarRechazar
language

Biblioteca Tortosa

Activitats

Som finalistes del Sello CCB amb el projecte “Vincles Intergeneracionals. Els nostres iaios i iaes ens animen a llegir"”,

Som finalistes de la distinció Sello CCB del 2023 per a biblioteques de més 10.000 habitants, amb el projecte “Vincles Intergeneracionals. Els nostres iaios i iaes ens animen a llegir” , impulsat per la Dirección General del Libro, del Cómic y de la Lectura, a través de la Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria en su calidad de Secretaría Permanente del Consejo de Cooperación Bibliotecaria (CCB).

La Distinció és una iniciativa del Consell de Cooperació Bibliotecària (CCB) creada dins del seu II Pla estratègic com a reconeixement anual a projectes innovadors de biblioteques. Aquesta distinció destaca el valor dels projectes de biblioteques més destacats durant l'any, que puguin servir de model de bones pràctiques.

No alt text available for image

Novetats de la setmana

Cloenda Projecte Vincels Intergeneracionals.

Tens un portàtil o tauleta que ja no utilitzes?

La Biblioteca Marcel.lí Domingo forma part del projecte Labdoo com a centre de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes (hub).

Per això, a totes les persones que disposeu d’ordinadors portàtils o tauletes en desús que encara funcionin, us proposem donar-los perquè un cop sanejats puguin anar a centres educatius d’arreu del món, amb carències d’aquests materials.

Labdoo.org és una plataforma col·laborativa sense ànim de lucre, creada pel vilafranquí Jordi Ros entre altres, que permet fer arribar portàtils en desús carregats amb aplicacions educatives a escoles d'arreu del món, de manera distribuïda i sense generar emissions de CO2 addicionals al planeta.

Des de la seva fundació i gràcies a la col∙laboració de milers de persones, la plataforma humanitària Labdoo ha anat creixent, actualment servint portàtils a més de 2005 escoles en més de 139 països, disposant de més de 360 hubs operatius repartits en els 5 continents i beneficiant a més de 622 mil estudiants d'arreu del món.

El projecte també té molta presència a Catalunya actualment amb més de 20 hubs i vàries escoles i programes socials que se'n beneficien, com per exemple diversos projectes (hospitals i centres socials) duts a terme en col·laboració amb la Fundació Hospital St. Joan de Déu o organitzacions com Entretots.org o la Fundació Obra Tutelar Agrària.

No alt text available for image